torsdag 21. februar 2008

SAFARI


Onsdag 30. januar dro TeFT-gjengen i lag med Helga og Arnfinn Røyland ut på Safari. Stedet var Voi (Voi høgt oppå fjellet), parken var Tsavo. Dette er den største nasjonalparken i Kenya, og er omtrent på størrelse med Rogaland fylke. Vi hadde altså nok av plass å boltre oss på; hvis man ser bort ifra det faktum at vi måtte holde oss i bilen for å unngå å bli løvemat. Marie ble likevel nødt til å teste grensene, og lystret kallet fra sin trange blære. Det var her viktig at hun bare gikk rett utenfor bildøra, med ansiktet vent mot buskene så ingen kunne angripe bakfra.


Vi levde så nær naturen som mulig - i telt midt blandt bushbabies, elefanter og andre mystiske dyr. Helga ble angrepet av en gigantisk, potetstjelende bavian, mens Marie forsøkte tappert å skrike bort en liten ape idet den gjorde sitt inntog i nutellafrokosten. Lene lot seg fascinere av dyrlivet på det aktuelle sanitærfasilitetet; flaggermus i tak, kakkerlakk på gulv, gekkoer på vegg og frosker som dukket opp i doen under nedskyllingen.


Marie speider etter løvene...
Første kvelden bød på uvanlig mye spenning. Vi møtte en gjeng løvinner, som snart fikk snusen på de 500 bøflene like ved. Jakten gikk sin gang, men løvene måtte se nederlaget i øynene etter en imponerende forestilling.


Etter nesten tre flotte dager var vi slitne, men fornøyde over å ha sett over 30 forskjellige dyrearter (ikke inkl. fulger).

Ingen kommentarer: